Vijesti 24.02.2016.

Dodik uručio ključeve kuće majci tri poginula borca

ČITANJE: 2 minute
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas u Loparama ključeve novoizgrađene kuće Joki Milovanović, čija su tri sina poginula u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Uz ključeve kuće površine 42 metra kvadratna, koju je finansirao kabinet predsjednika Republike Srpske, Dodik je poklonio Joki Milovanović i ikonu svetitelja njene porodice Svetog Arhangela Mihaila.

-Ovo je bilo potrebno davno učiniti, ali nikad nije kasno. Sad smo dogovorili da ovdje uradimo još neke stvari, da bi sve to bilo uređeno – od ljetnikovca do grijanja- rekao je Dodik nakon što je razgovarao sa Jokom Milovanović i njenim sinom i unukom.

Predsjednik Dodik naglasio je da mu je drago što je imao priliku da na ovaj način pomogne.

Srn2016-2-24_1557314_7

-Drago mi je što sam imao priliku da pomognem, a baku Joku sam upoznao i dogovorio ovu pomoć kada je bila promocija filma o stradalima. Tada sam čuo da ona ima u Loparama stan u koji se teško penje i onda smo odlučili da ovo uradimo. Zima nas je onemogućila da to uradimo prije, ali evo sada je urađeno- rekao je Dodik novinarima.

Predsjednik Srpske je ocijenio da Loparama svakako treba pomoć, posebno kada je riječ o posljedicama klizišta.

?????????????????????????????????????????????????????

-Treba pomoći ovoj opštini. Sa načelnikom Lopara Radom Savićem porazgovarao sam o tome i moramo da vidimo kako ćemo pomoći ovim ljudima, koji su imali štetu od klizišta. Svakako, to je elementarna nepogoda i moramo da vidimo kako ćemo to uvrstiti u strukturu davanja pomoći putem Fonda solidarnosti- rekao je Dodik.

Osamdesettrogodišnja Joka Milovanović, koja je do danas živjela u trošnoj, neuslovnoj kući, bez vode, u kojoj je othranila desetoro djece, zahvalila je predsjedniku Dodiku što je, kako kaže, održao obećanje i sagradio joj novu kuću.

U garsonjeri koju je prethodno dobila nije mogle živjeti jer su je, kako kaže, godine stigle, noge izdaju i teško podnosi visinu jer boluje od astme.

Srn2016-2-24_1557314_2

Joka Milovanović jedan je od aktera dokumentarnog filma “Djeca” u produkciji RTRS-a. Obećanje kojoj je na projekciji filma dao predsjednik Milorad Dodik je održano i majka Joka Milovanović stambeno je zbrinuta.

Infrastrukturu za kuću obezbijedila je opština Lopare.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izrazio je zadovoljstvo što je baka dobila kuću, a opština Lopare je učestvovala tako što je obezbijedila lokaciju i komunalnu infrastrukturu.

 (Agencije)

Oznake: Milorad Dodik