Politika 09.12.2022.

Dodik: Uskoro formiranje Vlade Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da su koncipirani skoro svi elementi za formiranje novog saziva Vlade Republike Srpske i da će ovaj proces biti završen nakon konstitutivne sjednice Vijeća naroda Srpske koja bi trebalo da bude održana polovinom naredne sedmice.

“Efikasno je završeno konstituisanje Narodne skupštine Republike Srpske, kao i postupak izbora delegata u Vijeće naroda Srpske i Dom naroda parlamenta BiH”, rekao je novinarima Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

On je istakao da je jasno da su aktivnosti Centralne izborne komisije BiH usmjerene protiv SNSD-a.

“CIK pokušava da u kontinuitetu smanji značaj ulogu i podršku koju u narodu ima SNSD. Ponovo se pokušava na nivou Sarajeva odlučivati ko su srpski delegati u Domu naroda parlamenta BiH”, dodao je Dodik.

On je naveo da SNSD na zajedničkom nivou ima najviše predstavnika i da je nezaobilazno da dobije i četvrtog delegata u Domu naroda parlamenta BiH, kao i da Borjana Krišto iz HDZ-a BiH ima podršku SNSD-a da bude predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Sjednici su prisustvovali potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, te visoki funkcioneri stranke, među kojima su Slavko Mitrović, Zoran Tegeltija, Nada Tešanović, Denis Šulić, Sanja Vulić, Siniša Karan i Radovan Kovačević.

(Srna)