Politika 31.12.2018.

DODIK: Viškoviću puna podrška i “odriješene ruke”

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da premijer Republike Srpske Radovan Višković ima njegovu punu podršku i da će imati “odriješene ruke” u radu.

“Imaće odriješene ruke, ali to nije suština politike. Mi smo ranije funkcionisali po principu jednog ili dva plus od većine. Sada imamo dvotrećinsku većinu”, rekao je Dodik.

On je istakao da će to biti plus za Vladu Republike Srpske.

“Sa ljudima iz koalicije na vlasti dogovoreno je da njihova odgovornost seže dotle da predlože čoveka, a Vladine politike i kako se provode utvrdiće sam premijer”, rekao je Dodik za “Blic”.

Prema njegovim riječima, ako ne zadovoljava neko iz neke partije, pa bio i iz SNSD-a, premijer zove predsjednika i kaže – “pošalji novog”.

Odgovarajući na pitanje šta će biti ako predsjednik odbije, Dodik je rekao da će “onda premijer da ga razriješi jer ima pravo da razriješi pet ljudi”.

“Dajem punu podršku Viškoviću. On je čovjek koji ima posvećenost i predanost. Kada nekog imenujete za premijera ili na neku visoku dužnost, obično ima onih koji bi ga osporili. Јa nisam čuo nijednu riječ osporavanja”, naveo je Dodik.

(Srna)