DODIK: Vlada će biti birana sredinom decembra

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da očekuje da će Vlada Republike Srpske biti birana između 10. i 15. decembra.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da će nekoliko dana prije biti poznata konkretna imena i resori u novom Vladi.

On je istakao da je na večerašnjem sastanku rukovodstvo SNSD-a razmotrilo kompletnu situaciju kada je riječ o konsultacijama koje vodi mandatar Radovan Višković.

“Obavljene su sve konsultacije sa političkim i socijalnim partnerima i udruženjima, tako da sad ulazimo u drugi krug. Već iduće sedmice čekaju nas razgovori o tome kako strukturisati Vladu kada je riječ o resorima i političkim subjektima”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je na sastanku razgovarano o budžetu Republike Srpske i BiH za iduću godinu, o spoljnopolitičkim pitanjima važnim za Srpsku, koje treba da se odraze kroz institucije BiH, kao i o migrantskoj krizi.

Prema njegovim riječima, namjera je da se dođe do politika usaglašenih u okviru SNSD-a da bi kasnije sa partnerima mogli razgovarati o realizaciji tih politika.

Dodik je napomenuo da će sljedeće sedmice biti održana sjednica Narodne skupštine i da će se birati delegati za Vijeće naroda Srpske i Dom naroda parlamenta BiH.

Večerašnjem sastanku, koji je održan u Palati Republika, prisustvovali su Željka Cvijanović, Radovan Višković, Dragan Lukač, Zoran Tegeltija, Nikola Špirić i Nebojša Radmanović.

(Nezavisne)

Runić i Zarić opet u Borcu

Dejan Zarić i Nebojša Runić su ponovo u redovima banjalučkog Borca, a potpisali su ugovore na godinu i po dana.

Uronite u svijet magije uz Huawei Mate 20 Lite

Huawei Mate 20 Lite je pouzdan kopilot visokih perfomansi na kojeg možete računati i pri najzahtjevnijim zadacima. Telefon impresionira velikim ekranom dok elegantna zadnja maska simetrične forme savršeno leži u ruci. Huawei Mate 20 Lite donosi zadivljujući pogled u svijet kroz FHD+ ekran a odlične dvostruke glavne kamere daju novi sjaj fotografijama i omogućavaju kreativno