Vijesti 01.09.2016.

Dodik za Kočićev zbor ostao dužan 20.000 KM?!

ČITANJE: 1 minuta

Dan nakon Kočićevog zbora na Zmijanju, na kome se okupilo više od 50.000 ljudi, zborište je očišćeno od smeća, a parcele na kojima su bili postavljeni šatori i parking vraćeni vlasnicima, kaže Predrag Blagojević, sekretar Zavičajnog društva „Zminjanje“.

– Šatori su uklonjeni, a kamioni preduzeća „Eko Euro Tim“ odvezli su nekoliko tona smeća. Za placeve na kojima su bili šatori, parkinzi i arena za borbu bikova domaćinima treba da isplatimo ukupno 30.000 KM – rekao je Blagojević.

Posebno je pohvalio 150 redara volontera iz Zmijanja, koji su besplatno vodili računa o bezbjednosti na zboru, te radnike Centra za razvoj sela i Elektroobnove, koji su pomogli u logistici.

Kako navode izvori „EuroBlica“, nakon zbora ostali su neizmireni dugovi od skoro 100.000 KM, jer Ministarstvo porodice omladine i sporta, Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo trgovine i turizma nisu uplatili po 20.000 KM, koliko su obećali, a i Kabinet predsjednika RS je, nakon uplate 10.000 KM za besplatan parking, organizatorima zbora ostao „kratak“ još 20.000 KM.

Predrag Blagojević je odbio da govori o dugovima nadležnih, mada je prizano da ima „nekih manjih problema“. Vjeruje da će se „sve riješiti kako treba“.

(blic.rs)