Politika 05.02.2021.

DODIK: Za lažne navode o ikoni odgovorno političko Sarajevo

ČITANJE: 1 minuta

Političko Sarajevo i tamošnji mediji odgovorni su za lažne navode o tome da je ikona koja je poklonjena ruskom ministru spoljnih poslova, Sergeju Lavrovu, ukradena, kategoričan je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

On je, u intervjuu za Radio-televiziju Republike Srpske, konstatovao da to potvrđuje i činjenica da ikonu nikada nije potraživala ni Ukrajina, niti Interpol, prenosi RTRS.

Dodik je, osvrćući se na ekonomske prilike, istakao konstantno povećanje plata i penzija i nastavak razvojnih programa. Govoreći o odnosima s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, rekao je da su oni izuzetno dobri, što potvrđuju i mnogi zajednički projekti.

Svi problemi u vezi sa ikonom nisu uticali na odnose Republike Srpske i Rusije, ističe predsjedavajući Predsjedništva, BiH, Milorad Dodik.

Dodik je komentarisao i odluku CIK-a, kojom će biti ponovljeni izbori u Doboju i Srebrenici, rekavši da je u pitanju politička odluka.

Bilo kakve donesene odluke ili spekulacije, kaže Dodik, ne mogu da poremete odnose Republike Srpske i Srbije, koji su više nego prijateljski, kao i odnosi sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

– Da je saradnja sa Srbijom očigledna potvrđuju i mnogobrojni zajednički projekti – naveo je Dodik.

Govoreći o vakcinama u borbi protiv kovida 19, Dodik je naglasio da je Vlada Srpske izdvojila više od 37 miliona maraka za ruske vakcine i za vakcine iz programa Kovaks.

(SB)

Oznake: Milorad Dodik