Politika 06.03.2016.

Dodik: Za Srbe u Srpskoj uloga Miloševića je bila pozitivna

ČITANJE: 1 minuta
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je uloga Slobodana Miloševića i Srbije bila pozitivna kada je riječ o sudbini srpskog naroda i stvaranju Republike Srpske.

– Sa ove vremenske distance moram veoma jasno da kažem da je, sa istorijske strane gledano, kada bih eliminisao sva neslaganja koje smo imali, uloga Slobodana Miloševića i Srbije sa stanovišta Srba u Republici Srpskoj bila veoma pozitivna- rekao je Dodik.

Dodik je za “Politiku”, koja se u današnjem izdanju bavila političkom zaostavštinom Miloševića, istakao da je ono što je postignuto u Dejtonu, sa stanovšta pozicije Republike Srpske, velika stvar.

– Čak i mnogi, godinama uključeni u realizaciju Dejtonskog sporazuma, ne bi uspjeli da postignu ono što je postignuto pod vođstvom tadašnjeg pregovaračkog tima, koji je predvodio Slobodan Milošević u samom Dejtonu- naveo je Dodik.

On je istakao da je sačuvana Republika Srpska, a da je Milošević svojim potpisom stavio Srbiju da bude garant Dejtona koji čuva opstanak Republike Srpske.

– Ne možemo zaboraviti tu pozitivnu ulogu, koju je imao Slobodan Milošević, kada je u pitanju sudbina srpskog naroda i stvaranje Republike Srpske. Dejton je nama u Republici Srpskoj dao mogućnost da gradimo svoju stabilnost i subjektivitet koji, uprkos permanentnom pritisku svih ovih godina, dosljedno branimo- rekao je Dodik.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik