Vijesti 05.05.2016.

Dodik: Zagovarali smo rekonstrukciju, a ne likvidaciju Banke Srpske

ČITANJE: 1 minuta
DODIK
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik smatra da nije dobro što je Agencija za bankarstvo RS-a donijela odluku o likvidaciji Banke Srpske, jer je i s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) dogovarana njena rekonstrukcija.

Agencija je, kaže, drugačije odlučila, što pokazuje da je ta institucija nezavisna u svom radu. Nakon odluke o likvidaciji, žali što će bez posla ostati radnici te banke, a isplata depozita biti obavljena u kraćem periodu nego što bi bio slučaj da se išlo u njenu rekonstrukciju.

Dodik tvrdi da Banka Srpske ima dovoljno plasmana koji će sada biti naplaćeni da bi se depozitarima vratio novac, a nije upitna ni štednja građana. Tvrdi da će novac Agenciji za depozite BiH, koja će “pokriti” iznose do 50.000 KM, biti vraćen, nakon naplate kredita i prodaje imovine Banke. Bilo je, kaže, pokušaja da se ta banka privatizuje, ali su oni propali zbog opstrukcije.

Dodik tvrdi da će se pokazati da direktorica Agencije za bankarstvo RS-a Slavica Injac, koju je privodila SIPA po nalogu Tužilaštva BiH zbog sumnji u nezakonitosti u bankarskom sektoru RS-a, nema nikakvu krivičnu odgovornost, kao ni direktorica Investiciono-razvojne banke RS-a SnježanaVujnić.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik