Politika 30.12.2018.

DODIK: Zahtjevi Dragičevića neće proći, neka dokaže odgovornost onih čije smjene traži

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da ulica neće modelirati političke odnose u Republici Srpskoj.

Dodik je istakao da svaki zahtjev Davora Dragičevića za rušenje Republike Srpske neće i ne može proći, jer je ona volja srpskog naroda, te je zatražio dokaze odgovornosti za one čije se smjene traže.

On je ocijenio da je pokret “Pravda za Davida” politički motivisan sa jasnim političkim aspiracijama i zahtjevima.

“U taj pokret ušli su predstavnici opozicije koji pokušavaju da na taj način nadoknade svoj izborni debakl”, rekao je Dodik na godišnjoj konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je kazao i da je pet od 40 britanskih vojnika, koji su došli u BiH da prate Opšte izbore, u Banjaluci radilo na omasovljavanju i jačanju pokreta “Pravda za Davida”.

Dodik smatra da Tužilaštvo nije radilo svoj posao, a da je odgovornost za to na međunarodnoj zajednici koja je kreirala ovakav nelogičan pravosudni sistem.

“Pravosudni sistem u BiH prije deset godina reformisao je visoki predstavnik i međunarodna zajednica. Nisam ja taj koji bira i smjenjuje sudije i tužioce. Nijednog tužioca i sudiju ne imenuje nijedan organ u Republici Srpskoj i njihovu odgovornost prema narodu i institucijama nemoguće je evidentirati”, naglasio je Dodik.

(Klix)

Oznake: Milorad Dodik