Politika 26.02.2021.

Dodik: Zakon o ispitivanju porijekla imovine biće upućen svim strankama

ČITANJE: 1 minuta

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da će ova stranka finalizovanu verziju zakona o ispitivanju porijekla imovine dostaviti svim parlamentarnim partijama u Republici Srpskoj, koalicionim i opozicionim, kako bi se došlo do zajedničkog prijedloga koji bi bio upućen u Narodnu skupštinu.

Dodik je danas nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a u Banjaluci rekao da se taj zakon bazira na onome što Srbija već ima, sa specifičnostima vezanim za Republiku Srpsku.

“Intencija je da se zakonski reguliše ova oblast i interes nam je da postignemo što širi konsenzus prije rasprave u Narodnoj skupštini. Vjerujemo da će partije razmotriti dokument i nama dostaviti svoje mišljenje o tome. Bilo bi dobro da u tome učestvuju i opozicione politička partije, čime bi stvarili drugačiju amtosferu opšte podrške za donošenje ovog zakona”, rekao je Dodik novinarima.

Dodik je naglasio da je SNSD spreman da na bazi ovog prijedloga razgovara i o rješenjima u samom zakonu, te da prihvati i one prijedloge koji odgovoraju samom cilju tog zakona.

Na sjednici Izvršnog komiteta bili su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nebojša Radmanović i Igor Radojičić, te generalni sekretar stranke Luka Petrović.

Sjednici su, između ostalih, prisustvovali članovi Izvršnog komiteta SNSD-a Nada Tešanović, Denis Šulić, Slavko Mitrović i Zoran Tegeltija.

(Srna, E.M)

Oznake: Milorad Dodik