Politika 15.02.2016.

Dodik: Zvizdić proglasio odluku bez sjednice Savjeta ministara

ČITANJE: 1 minuta
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je večeras da je čuo indicije, koje još nije provjerio, da je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić proglasio odluku o mehanizmu koordinacije, a da uopšte nije bilo sjednice Savjeta ministara BiH.

-I što je najgore, srpski ministri su to verifikovali i dali mu podršku kao da je bilo sjednice, koju nisu ni držali. Nema uopšte dokaza o tome, sve su naknadno upisali- rekao je Dodik večeras novinarima u Beogradu.

Prema njegovim riječima, takva BiH ne treba nikome, pogotovo ne Republici Srpskoj i Srbima.

-Ali, očigledno BiH i muslimani Bošnjaci su našli svoje Srbe i oni im mogu da urade šta hoće – rekao je Dodik.

On je podsjetio da se davno zalagao da BiH podnese aplikaciju za članstvo u EU, ali da se ispune dva uslova – mehanizam koordinacije i “famozna priča `Sejdić-Finci`”, ali se, kako kaže, nije uspjelo.

Dodik je ponovio da ne može da bude protiv podnošenja aplikacije BiH za članstvo u EU i da ga raduje što je to uradio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je to zaslužio i jedini se ispravno zalagao za to, a ostalo su sve spekulacije.

-U ovom trenutku kada su mehanizam koordinacije usvojili na način kako su usvojili, taj prethodni postupak ne može da ima i nema našu podršku- rekao je Dodik, podsjećajući da je to usvojeno tajno.