Politika 16.01.2019.

DODIKOV NAJBLIŽI SARADNIK NADZIRE VIŠKOVIĆA Karan novi generalni sekretar Vlade RS

ČITANJE: 1 minuta

Siniša Karan, jedan od najbližih saradnika Milorada Dodika i bivši sekretar Službe predsjednika Republike Srpske od danas je novi generalni sekretar Vlade RS.

Vlada koju vodi Radovan Višković imenovala je Karana na poziciju generalnog sekretara 10. januara, a u Rješenju o imenovanju se navodi da tu poziciju počinje da obavlja od danas – 16. januara.

Prethodno je sa te pozicije razriješena Đuka Huremović. Ona je ranije bila i savjetnica Željke Cvijanović, kao i član kreditnog odbora Investiciono – razvojne banke RS.

U Rješenju o razrješenju Huremovićeve navodi se da je razlog „prelazak na drugu dužnost“, ali je nepoznato koja je to nova dužnost.

Podsjećamo, Karan je jedan od ljudi od najvećeg povjerenja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog čega je i postavljen na čelo Savjeta za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske koji je formiran kao savjetovdavno tijelo predsjenika RS. Obavlja i funkciju sekretara Senata Republike Srpske.

Karanu je bio povjeren i posao predsjednika Komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske kada je i postao poznat u javnosti.

Prošle godine pominjan je i kao jedan od mogućih kandidata SNSD-a za predsjednika Srpske, ali je na kraju istaknuta kandidatura Cvijanovićeve.

(capital.ba)