Politika 01.01.2016.

Dodikova novogodišnja čestitka: Srpsku niko ne može da ospori

ČITANJE: 1 minuta
Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je danas svim građanima Srpske Novu godinu sa željom da protekne u znaku jačanja privrženosti ideji Srpske i zajedništva svih njenih građana.

– Svim građanima Republike Srpske želim srećnu i uspješnu Novu godinu, božićne praznike i Dan Republike. Svima koji slave druge praznike, takođe želim sve najbolje- poručio je Dodik.

Dodik je rekao da je Republika Srpska prolazila kroz brojna ekonomska i politička iskušenja, ali da je uprkos svemu opstala i postala još jača.

– Protekla godina donijela je određeni rast naše ekonomije, a pokazali smo se sposobnim da realizujemo velike investicije, kao što je Termoelektrana “Stanari”, da gradimo auto-puteve, da rekonstruišemo Klinički centar Banjaluka, da završimo bolnice u Bijeljini i Nevesinju, prevoj Čemerno i još mnogo toga- rekao je Dodik.

Naglasio je da će Republika Srpska nastaviti razvoj jer ima potencijal koji je proistekao iz ljubavi i posvećenosti njenih građana.

Dodik je rekao da Republiku Srpsku niko ne može osporiti, kao što je pokušao Ustavni sud BiH, jer je plod težnje srpskog naroda za slobodom.

– Republiku Srpsku nismo dobili na sudu, dobili smo je kao istinsku težnju ovog naroda da se bori za slobodu, slobodu koju bezgranično dijelimo sa drugima. Tu slobodu želimo da očuvamo i atak Ustavnog suda BiH predstavlja atak na našu slobodu i zato Srpska ima značaj jer je sinonim za slobodu- zaključio je Dodik.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik