Politika 14.05.2016.

Dodikove pristalice stigle iz svih krajeva RS

ČITANJE: 2 minute
dodik-trg

Ne čekajući podne u šetnju kroz Gospodsku prema Trgu Krajine krenuo je Milorad Dodik, sa vodećim ljudima iz stranke. Borbenom pjesmom podršku su im pružili ulični svirači koje je lider SNSD-a nagradio sa sto maraka.

Okupljene pristalice na Trgu su ga dočekale aplauzom. Kafići u užem centru grada nisu radili, ali je jedan ipak bio otvoren da se organizatori skupa okrijepe. Dok je pjesmu “Ljepša Srpska” sa pristalicama pjevušila i premijerka Željka Cvijanović, privatni preduzetnik Duško Malešević stigao je iz Čajniča da pruži podršku vladajućima. Banjalučanka Stojanka Savković kaže, već dvadeset godina sastavlja kraj s krajem, ali sa okupljenima na Tgu dijeli politička uvjerenja.

“Bogu se molim da nas Bog ujedini da budemo svi zajedno jači, da se dovedemo u pamet i ovi naši koji su protiv nas možda oni nisu svi protiv nas. Možda su neki i zavedeni od Soroša puno čitam dosta znam”, ispričala je Savković Stojanka.

“Živimo dobro ja se inače bavim privatnim poslom i svi od toga živimo dobro. Znam da ima i onih kojima nije dobro teška je situacija, ali vjerujem u predsjednika Republike Srpske”, ispričao je Malešević Duško iz Čajniča.

Kontra miting krasile su brojne parole, ali i slike Milorada Dodika i vladimira Putina. Stigle su i parole Zavjetnika, iako su oni zasutavljeni na granici. Stigli su i budući političari, mladi članovi vladajućih stranaka, puni treme.

Kulminacija kontramitinga bila je kada je svojim pristalicama zapjevao predsjednik Republike.

Pjesma Milorada Dodika bilo je i poslednje što se čulo na skupu vladajuće koalicije pod nazivom “Srcem za Srpsku”. Nakon što je skup završen bez ijednog incidenta sve pristalice uputile su se kući.

Na skupu je bilo i puno poznatih lica, poslanici, odbornici i direktori javnih preduzeća. Bivši prvi borac Pantelija Ćurguz i prvi student Borivoje Obradović.

Na čelu delegacije iz Laktaša načelnik Miroslav Kodžoman a na čelu Zvorničana gradonačelnik Zoran Stevanović. Dobro obavljenim partijskim zadatkom, pohvalio se i poslanik SNSD-a iz Dervente Igor Žunić.

“Bilo je fantastično vidjeli ste sve!Koliko ste autobusa doveli iz Dervente. Iz Dervente je došlo 300 ljudi”, riječi su Igor Žunić.

Na skupu su bili i solisti, koji su i došli i otišli sa pjesmom.

Policija je na ovom skupu bila na svakom ćošku i nadlgledala Dodikove pristalice koje su se mirno razišle. Samo su na kratko u putu prema autobusima blokirale saobraćaj u jednoj ulici u centru grada.

(Atv)