Vijesti 25.05.2022.

Dođite na javnu prezentaciju izmjena Regulacionog plana

ČITANJE: 1 minuta

PIŠE: Milko Grmuša

Dragi prijatelji, svjedoci ste da nikad ništa nisam tražio da uradite nešto za mene. Nisam taj profil. Ovaj put po prvi put pozivam vas sve da podjelom na društvenim mrežama, u razgovoru sa svojim članovima porodice i prijateljima, radnim kolegama, na ulici sa komšijama, svuda gdje možete – pozovete svakog ko je u mogućnosti da dođe sutra, 26. maja 2022. godine u 16.30 časova u sali 33 Gradske uprave na javnu prezentaciju Nacrta izmjene dijela Regulacionog plana za dio centralnog područja grada Banje Luke.

Zašto je ovo toliko važno? Zato što se tiče načina kako će naš grad funkcionisati u budućnosti. Ako ovdje „zeznemo“, ako se ne uključimo, ako ne pokažemo da nam je stalo kako će nam izgledati uže jezgro grada, onda će svako sa vezama i vezicama moći u budućnosti da radi što mu se prohtije od Banje Luke.

Mislim, besmisleno je, pa i licemjerno, da se kasnije žalimo na kojekakve „rupe“, parkinge, betone, zgradetine i ostale stvari ako kuliramo skupove na kojima je zaista mjesto i vrijeme da se ukaže na sve ono što mislimo da je važno.

Sutra u 16:30 je to vrijeme, sala 33 Gradske uprave je to mjesto.

Ja ću biti tamo, a vi?

Oznake: Milko Grmuša