DOGODINE: Na Starčevici sportska dvorana, a u Adi škola

Starčevica će dogodine dobiti svoju prvu sportsku dvoranu, koja će biti izgrađena uz Osnovnu školu „Branko Radičević“, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Tokom današnjeg obilaska najveće škole u RS, koja je nedavno nadograđena sa osam novih učinioca, Radojičić je istkao da će, uporedo sa ovim projektom, pokrenuti i izgradnja nove škole u naselju Ada, koje je, pravno – formalno, djelovati kao područno odjeljenje OŠ „Branko Radičević“.

Za izgradnju dvorane na Starčevici iz gradskog budžeta biće izdvojeno 800.000 KM.

Očekujemo da uskoro raspišemo javnu nabavku za izvođača radova, a radovi bi trebalo da traju 360 dana. Prijedlog je da dvorana bude javnog karaktera, odnosno da dvoranu primarno koristi škola, ali i da, u slobodnim terminima, bude na raspolaganju sportistima i sportskim klubovima – rekao je Radojičić, poslije današnjeg sastanka sa ministrkom prosvjete i kulture Natalijom Trivić i v.d. direktora škole Natašom Zrnić.

On je dodao da je već izdat nalog za projektovanje područne škole u Adi, pošto je to naselje koje veoma brzo raste i gradi se veliki broj objekata.

U skladu s tim, očekujemo da će biti i dosta mladih bračnih parova sa malom djecom. Slijedi nam posao oko procjene potencijalnog upisnog područja i eventualnog broja đaka. Ukoliko sve okolnosti budu povoljne, očekujemo da bismo temelje za novu školu u Adi mogli da postavimo u narednoj školskoj godini – naveo je Radojičić.

Ministarka Trivić, naglasila je da ovo ministarstvo u narednoj godini planira niz investicija u izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju škola i školskih sportskih dvorana.

OŠ „Branko Radičević“ je najveća osnovna škola u gradu i u RS, a još uvijek nema adekvatnu fiskulturnu salu koja bi zadovoljila potrebe učenika nižih razreda. Izgradnjom sportske dvorane, u ovoj školi ćemo praktično zaokružiti jednu cjelinu koja će obuhvatiti i novoizgrađene učionice kao i stariji dio škole – rekla je Natalija Trivić.

Direktorka škole Nataša Zrnić, izjavila je da će izgradnjom nove sprotske dvorane biti riješen dugogodišnji problem ove škole u realizaciji časova fizičkog vaspitanja.

Svi učenici škole bi imali pristup fiskulturnoj sali i nastava bi mogla da se sprovede u punom kapacitetu. Istovremeno, izgradnjom područnog dojeljenja u Adi kao petorazredne škole, umnogome bi se rasteretila nastava u centralnoj školi, a odjeljenja bi imala optimalan broj učenika – zaključila je Zrnić.

PRIJETNJA RADNICIMA: Upozoreni da će dobiti otkaz u banjalučkom marketu ako se zaraze koronom

Posla za inspektora ponovo bi moglo biti i u trgovačkim radnjama. U jednom banjalučkom marketu osvanulo je prijeteće upozorenje radnicima – ko se zarazi koronom dobiće otkaz. Anonimne prijave već su stigle do sindikata i Republičkog inspektorata koji najavljuje izlazak na teren već naredne sedmice. Svi koji se zaraze virusom, neće biti plaćeni, proglasiće se

SAVIĆ (SDS): U Srebrenici kandidat Srbin, u Mostaru zajednička lista

„SDS želi načelnika Srbina u Srebrenici i u tom smislu ćemo pristupiti izboru za kandidata za načelnika opštine i u narednih pet do sedam dana bi trebalo da opštinski odbori u Srebrenici vide koja je to ličnost oko koje će se okupiti“, istakao je zamjenik predsjednika SDS Rado Savić. Govoreći o izborima u Mostaru, Savić

JOŠ IMA MJESTA: Školarina u prvoj privatnoj osnovnoj školi – 12 rata po 768 KM

Nakon što su ispunjeni svi strogi kriteriji za osnivanje osnovnoškolske ustanove koje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture RS, od septembra ove godine sa đacima će početi raditi prva privatna osnovna škola u Republici Srpskoj. Osnovna škola „Nikola Tesla“ će obrazovati đake od 1. do 9. razreda, a u školskoj godini 2020/2021. upisuje učenike od 1.

CIK BIH: Novac za lokalne izbore još nije obezbijeđen, situacija alarmantna

Centralna izborna danas je ponovo pozvala institucije na nivou BiH da obezbijede novac za lokalne izbore čije je održavanje planirano 15. novembra. U saopštenju Kancelarije CIK-a za odnose sa javnošću navode da “Komisija BiH u kontinuitetu od početka ove godine apeluje i poziva nadležne donosioce odluka u BiH da je potrebno u zakonom utvrđenom roku

GENERAL BOŠKO KELEČEVIĆ: Od filma “Koridor 92” očekujem da se čuje riječ borca

Bitka za koridor kroz Posavinu je najveća, najsloženija i najvažnija bitka za postojanje Republike Srpske i da nje nije bilo, teško da bi Srpska opstala, izjavio je Srni penzionisani general Boško Kelečević, tadašnji načelnik Štaba Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske. “Živio sam za taj koridor i čini mi se da ću umrijeti sjećajući se

DRAGOCJENA ISKUSTVA: Istaknuti banjalučki sportisti sa ministarkom Sonjom Davidović

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uvjerena je da će biti značajnije uspostavljena saradnja sa istaknutim sportistima, nosiocima nacionalnih sportskih priznanja od kojih se mogu čuti dragocjena iskustva za unapređenje rada u oblasti sporta. Na prijemu za istaknute sportiste, Davidovićeva je rekla da su to ljudi čija se imena i danas spominju