Politika 14.11.2018.

DOGOVOR SNSD će sarađivati s grupom Obrena Petrovića, NDP postaje dio vladajuće većine

ČITANJE: 1 minuta

Dogovorili smo da sa grupom Obrena Petrovića nastupamo zajedno kako u Republici Srpskoj, tako i na nivou BiH, potvrdio je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a.

“Obren Petrović će u narednom mandatu biti poslanik u Klubu SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a dva narodna poslanika, koji su uz Petrovića, će pristupiti Klubu poslanika SNSD-a u NS RS”, rekao je Kovačević.

Isto tako, kako je dodao, razgovarano je i o vanrednim lokalnim izborima za gradonačelnika Doboja.

“Imaćemo zajedničkog kandidata koji će, uvjereni smo, osvojiti ubjedljivu pobjedu i biti novu gradonačelnik Doboja”, kazao je Kovačević.

NDP postaje dio vladajuće većine 

Narodni demokratski pokret (NDP) biće dio vladajuće skupštinske većine u RS, potvrdio je Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, nakon sastanka delegacija dvije stranke.

On je, nakon sastanka Milorada Dodika i Dragana Čavića, lidera SNSD-a i NDP-a, i njihovih stranačkih kolega, potvrdio da NDP podržava SNSD-ovog kandidata za premijera Radovana Viškovića.

Kovačević je potvrdio da je NDP zainteresovan za jedno ministarstvo u Vladi RS.

“Bili su to sveobuhvatni razgovori o budućnosti RS, potrebi ekonomskog napretka, te da u narednom mandatu moramo da imamo ozbiljniji rast plata i penzija”, rekao je Kovačević.

Dodao je da je riječi bilo i o poreskoj politici, reformi pravosuđa i slično.

“Usaglasili smo se i usaglašavaćemo se i dalje na narednim sastancima”, kazao je Kovačević.

(Nezavisne)