Politika 05.07.2020.

DOGOVOR U PDP: Stanivuković kandidat, Trivićeva nosilac liste

ČITANJE: 1 minuta

Draško Stanivuković biće kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke, potvrdio je danas na konferenciji za novinare predsjednik ove stranke Branislav Borenović.

Kako je banjaluka.net objavio u četvrtak, predsjedništvo je odlučilo da Stanivuković bude kandidat, a Borenović je rekao da je to dogovor koji su zajedno postigli Stanivuković i Jelena Trivić, te da SNSD “nije uspio da ih posvađa”.

Jelena Trivić, koja će biti menadžer grada i nosilac liste za Skupštinu grada je naglasila da Banjaluka treba i očekuje promjene, pišu Nezavisne.

“Danas je više nego jasno da Banjaluka treba i očekuje promjene u načinu vođenja politike, rada, u pravcu izbora kadrova po kriterijumima stručnosti i rezultata a ne političke podobnosti. Samo 3 ili 4 osobe su znale i prije dobijanja rezultata istraživanja koje smo sproveli da ja smatram da Draško treba da bude kandidat i budući gradonačelnik Banjaluke”, rekla je Trivićeva.

Rekla je da će se načelnici odjeljenja birati putem javnog konkursa.

Stanivuković je tokom obraćanja rekao da su u PDP-u svi zajedno radili na “konceptu nove Banjaluke” i istakao da su on i Trivićeva “prijatelji i saborci”.

Najavio je da će narednih dana javnost biti obaviještena o tome da će opozicija u Banjaluci imati zajedničkog kandidata.

Rekao je da njegovom pobjedom neće biti osvete i revanšizma u institucijama.

(E.M/banjaluka.net, foto: Velibor Tripić)