Vijesti 01.07.2016.

Dogovorena podrška za “Roditeljsku kuću”

ČITANJE: 1 minuta

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić održao je danas sastanak sa predstavnicima Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra“, Grada Banjaluke, kao i predstavnicima kompanija “Elektrokrajina“, “M:tel“ i “Elta kabel“.

Učesnici sastanka razgovarali su o budućem radu “Roditeljske kuće“ za smještaj djece koja se liječe na Odjeljenju dječije hematoonkologije u Klinici za dječije bolesti UKC Republike Srpske u Banjaluci i njihovih roditelja.

Dogovorena je tehnička i materijalna podrška kako bi “Roditeljska kuća“ imala sve potrebne sadržaje i na taj način pružila porodicama udoban smještaj. Cilj je da „Roditeljska kuća“ postane sigurno mjesto u kojem će mali pacijenti dok ne primaju terapiju boraviti i biti u najbližem kontaktu sa roditeljima i ljekarima.

Izgradnja kuće uspješno je završen projekat za koji je prikupljeno 850.000 KM na humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” koja je održana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Riječ je o prizemnom objektu od 500 metara kvadratnih sa sedam apartmana, dnevnim boravkom, kuhinjom, trpezarijom, igraonicom, učionicom, kao i dvorištem sa zelenom površinom i igralištem, te nekoliko parking mjesta.

(Pressrs.ba)