Vijesti 14.10.2019.

DOGOVORENA SARADNJA: Udruženje novinara RS sa predsjednikom Saveza novinara Rusije

ČITANJE: 1 minuta

Rukovodstvo Udruženja novinara Republike Srpske sa predsjednikom Saveza novinara Rusije Vladimirom Solovjevim dogovorilo je početak saradnje ova dva udruženja.

UNRS će sa Savezom novinara Rusije kroz buduću saradnju raditi na  unapređenju profesionalnih znanja i vještina, organizovanju stručnih i naučnih skupova i povezivanju medijskih radnika Srpske i Rusije.

Delegacija Udruženja novinara Republike Srpske sastala se sa predsjednikom Saveza novinara Rusije Vladimirom Salavjovim u Banjaluci, u okviru do sada najveće studijske posjete novinara iz Rusije Republici Srpskoj.

Savez novinara Rusije jedno je od najmasovnijih udruženja u Rusiji. Djeluje više od 100 godina i okuplja više od 70 hiljada uticajnih novinara i medijskih radnika u Rusiji.

Uspostavljanje odnosa sa srodnim organizacijama i udruženjima iz regiona i svijeta, te poboljšanje vidljivosti novinara iz Republike Srpske jedan je od prvih ciljeva UNRS uspostavljenih na Skupštini kojom je reaktviran rad Udruženja novinara Republike Srpske.