Vijesti 23.04.2019.

Dogovoreno proširenje saradnje Banje Luke i Beograda

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem.

U prvoj, zvaničnoj posjeti Banjoj Luci, otkako se na čelu Beograda nalazi Zoran Radojičić, usaglašeno je da dva grada nastave i prošire saradnju u brojnim oblastima, uključujući i intenzivnu kulturnu razmjenu, koja se, izvođenjem više pozorišnih predstava, upravo realizuje u okviru manifestacije „Proljeće u Banjaluci“.

Gradonačelnik Banje Luke istakao je da je saradnja dva grada svestrana i da se realizuje u više oblasti, od privrede do kulture.

– Zahvaljujući ranijim dogovorima, upravo ovih dana u Banjoj Luci su izvedene predstave za djecu pozorišta iz Beograda. I kao što Srpska uvijek pogledava na Srbiju, tako i Banja Luka pogledava na Beograd šta i kako radi i uvijek se trudimo da držimo taj kontakt i saradnju. Pred nama su široke mogućnosti komunikacije u različitim oblastima – istako je Igor Radojičić.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je da dva grada imaju dugogodišnju saradnju.

-Nadam se da ćemo je nastaviti u mnogim oblastima, jer imamo veliki prostor za međusobnu komunikaciju – rekao je beogradski gradonačelnik.

On je istakao da se Banja Luka razvija u savremeni grad, sa pravcem razvoja u „pametni“ i „zeleni grad“.

-Gradonačelnik Banje Luke se bavi značajnim konceptima savremenih gradova, kao što su pametan i zeleni grad, što su takođe oblasti interesovanja koje mi u Beogradu želimo da razvijemo i u vezi s tim smo i danas pričali. Jedan smo narod i moramo u teškim vremenima da pomažemo jedni drugima i da sarađujemo još više u narednom periodu – zaključio je Zoran Radojičić.