Vijesti 29.11.2015.

Đokić: Poništiti odluku i preispitati rad Ustavnog suda BiH

ČITANJE: 2 minute
petar-djokic
Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić izjavio je da će na današnjem sastanku, koji je u Banjaluci sazavao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa zvaničnicima iz Srpske, SP zahtijevati da se poništi odluka Ustavnog suda BiH o Zakonu o praznicima Srpske, da se preispita rad tog suda i da se trojica stranaca eliminišu iz njega.

Đokić ističe da je krajnje vrijeme da, nakon 20 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, BiH ima tu važnu instituciju bez uticaja stranaca, koji je u prethodnom periodu bio destruktivan i štetan po interese i živote građana u BiH.

-Očekujem da već danas učinimo ono što želi sva javnost u Republici Srpskoj i van Srpske koja je zainteresovana za ovo pitanje – da postignemo puno jedinstvo- rekao je Đokić.

On je naglasio da je krajnje vrijeme za postizanje jedinstva o vitalnim pitanjima i da će se socijalisti potruditi i dati svoj doprinos za to.

-Mi /SP/ imali smo tu sposobnost i u ranijim periodima i mislim da ćemo je i danas još jednom potvrditi. To nam je neophodno da bismo imali odlučan, ozbiljan i odgovaran stav Republike Srpske prema nepravednoj, političkoj i veoma štetnoj odluci koji je donio Ustavni sud BiH- navodi Đokić.

Prema njegovim riječima, Ustavni sud BiH je u dosadašnjem periodu bio faktor destrukcije koji je “razvaljivao” Dejtonski sporazum, umjesto da je davao doprinos da se on sprovodi.

Đokić, koji danas boravi u Tesliću povodom druge vanredne izborne konferencije Opštinskog odbora ove stranke, rekao je da se danas završava aktivnost sprovođenja stranačkih izbora, nakon što je donijeta odluka da se obnovi i poboljša rad SP-a u ovoj opštini.

Lider socijalista uvjeren je da će SP biti u prilici da na vrlo kvalitetan način u narednom periodu uspostavi rad ove partije koja na području Teslića ima veliki ugled, dubok i pozitivan trag.

-Uvjeren sam da će povjerenje građana u narednom periodu biti daleko veće prema SP-u u Tesliću- rekao je Đokić.

Predsjednik Povjereništva Opštinskog odbora SP-a Teslić Dobrila Drinić Malić rekla da je vanredna izborna konferencija sazvana jer je u februaru Izvršni odbor SP-a zbog loših izbornih rezultata raspustio lokalni odbor.

Drugoj vanrednoj izbornoj konferenciji Opštinskog odbora SP-a prisustvuju i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske ispred ove stranke Slobodan Protić, Nedeljko Milaković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović i ostale zvanice.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik