Politika 10.10.2015.

Đokić razočaran stavom opozicije, poziva ih da ipak dođu na sastanak kod Dodika

ČITANJE: 2 minute

petar djokic

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić razočaran je zbog stava opozicije da odbije poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za sastanak zakazan u petak, 16. oktobra, te ih pozvao da još jednom preispitaju svoje razloge zbog takvog stava.
On smatra da obim tema o kojima bi predstavnici parlamentarnih političkih partija Srpske trebalo da razgovaraju na sastanku kod predsjednika Dodika dostigao takav nivo da po svom karakteru zaslužuje daleko veću, ozbiljniju i neposredniju pažnju stranaka.

Lider SP rekao je novinarima u Banjaluci da se o tim temama koje su značajne za Srpsku treba govoriti na jednom mjestu, bez obzira koliko o njima neko ima različit stav, te da to ne treba da bude prepreka da se “ne sjedne za isti sto”.

– Razlozi mogu biti lična sporenja o tome kako oni doživljavaju ulogu i rad predsjednika Republike, ali treba da imaju u vidu da smo se mi, kada smo bili opozicija, redovno odazivali pozivima predsjednika, koji su tada bili iz redova današnje opozicije – rekao je Đokić.

Đokić je naveo da će tako biti i u buduće, bez obzira ko bude predsjednik Republike Srpske ili kako on vrši svoju predsjedničku dužnost.

– Neposredan razgovor, kakav nudi predsjednik Dodik, vrlo je važan i nezamjenjiv vid komunikacije i razumijevanja za politike gdje treba da imamo zajedničke interese –  rekao je Đokić.

Đokić je naglasio da ne želi da sve ovo bude shvaćeno kao težnja ka podjelama u Republici Srpskoj, naročito ne kao podjela na istočni i zapadni dio, jer se institucije u kojima vlast na nivou BiH vrše opozicione partije iz Srpske nalaze u njenom istočnom dijelu.

– Zato u interesu suzbijanja te podjele treba da sjedimo za istim stolom – ocijenio je Đokić.

(Agencije)