Politika 19.03.2016.

Đokić: SP će na lokalnim izborima nastupiti mnogo odlučnije

ČITANJE: 2 minute
socijalisticka partija
Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić istakao je da je ova partija spremna da na lokalnim izborima nastupa mnogo odlučnije, jer je razvila nove kapacitete u okviru partijske strukture i povećala članstvo u svim dijelovima Republike Srpske.

Đokić je sinoć u Doboju poručio da SP na lokalnim izborima očekuje da ostvari mnogo bolji rezultat u odnosu na prethodne.

-U Doboju se to na poseban način osjeti. Mi smo u posljednjih nekoliko izbornih ciklusa ovdje imali stalni rast i sada smo došli u sitaciju da možemo govoriti o tome da možemo svog predsjednika Gradskog odbora /Srđana Todorovića/ kandidovati za gradonačelnika- rekao je Đokić.

On je poručio da socijalisti neće govoriti kako će nekoga podržavati već će voditi takvu aktivnost da drugi podrže njihove kandidate. Đokić, koji je večeras u Doboju prisustvovao osmomartovskoj proslavi Aktiva žena SP-a, poručio je da je žena važan stub društva i porodice, što je i dio programske aktivnosti ove stranke.

-Večeras smo ovdje da damo značaj aktivnostima koje sprovodi Aktiv žena SP-a u Doboju. Ovaj skup je upriličen u znak 8. marta koji je već prošao, ali okupljanja ove vrste u okviru aktivnosti koje sprovodimo ima i jednu važnu društvenu komponentu, da se žene dodatno društveno afirmišu – rekao je Đokić.

Đokić ističe da socijalisti daju veliki značaj društvenoj aktivnosti žena, koje su ravnopravno angažovane u svim strukturama SP-a i kao takve poštovane i afirmisane na brojnim pozicijama.

-Snažno podstičemo aktivizam žena, kao partija slobode i ravnopravnosti- dodao je Đokić. Predsjednik Regionalnog Aktiva žena SP-a Doboj Branislava Dević najavila je da će za potrebe lokalnih biblioteka večeras početi humanitarna aktivnost prikupljanja knjiga.

(Agencije)