Sport 03.05.2016.

Đoković bira koga reklamira: Možete mi dati milijarde, ali ne vrijedi!

ČITANJE: 1 minuta
djokovic
Novak Đoković je pokazao da nije sve u novcu, ima nešto i u moralu!

Menadžer najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, Eduardo Artaldi otkrio je da naš as pažljivo bira sponzore i neće svakoga da vezuje za svoje ime.

– Novak zaista želi da učini svijet boljim mjestom. Traže ga mnoge kladioničarske i poker kompanije, firme koje reklamiraju alkohol, ali njegov odgovor je uvijek isti: ”

– Mogu da mi ponude milijarde dolara, ali ja imam odgovornost kao svjetski broj jedan u tenisu. Poruka koju šaljem ljudima ne smije da bude pogrešna.” – ispričao je riječi našeg asa Artaldi.

Za razliku od njegovog rivala Rafaela Nadala koji reklamira poker, Novak je odbio da bude u tom društvu.

Osim toga Artaldi ističe da zbog toga što dolazi iz Srbije, Đoković je u podređenom položaju u odnosu na ostale sportiste i tenisere.

– Novak je od starta bio u nezavidnom položaju, jer dolazi iz siromašne zemlje pogođene ratovima. Nije mogao da računa na podršku kompanija iz svoje zemlje. Federer ima Kredit Svis, “Lind”, “Juru”, a Rafi pomažu mnoge španske kompanije – rekao je Artaldi za “Sport 360″ i dodao:

– Imidž Srbije u svijetu nije bio toliko dobar zbog ratova.

Zato Novaku nije bilo lako u početku, jer je morao deset puta više da pokaže koliko je dobar na terenu i van njega kako bi postao interesantan kompanijama – objasnio je Artaldi.

(telegraf.rs)