Sport 27.05.2016.

Đoković: Nekada tražim previše od sebe

ČITANJE: 2 minute

Protivnik je u nekim trenucima igrao veoma nadahnuto i velike problem pravio niskim slajs udarcima.

“Svaka čast Stivu, igrao je sa mnogo promjena, mijenjao je tempo igre veoma sporim slajsevima. On je veoma brz i dobro čita igru. Možda nisam očekivao da će da igra toliko nisko i da će toliko da mijenja ritam, možda sam se malo lošije spremio za meč u odnosu na ono što sam očekivao. Ipak, ne treba gledati pobjedi u zube – igra je tu, treba je održati u što dužem vremenskom periodu”.

U sljedećoj rundi igraće sa naturalizovanim Britancem Aljažom Bedeneom, koji je u pet setova eliminisao Pabla Karenjo-Bustu.

“Malo smo zajedno trenirali u Monte Karlu i na nekoliko drugih mjesta. Pričamo isti jezik, pa nam je lako da se usaglasimo i komuniciramo. On je odličan momak, veoma talentovan i ima brz pokret pri prvom servisu. Naravno da očekujem težak meč, ipak je ovo treće kolo i polako ulazimo u drugu nedelju turnira – nema više lakih mečeva. Nadam se da mogu da izdržim pritisak i uživam na terenu”.

Ranije je bilo priče da postoji šansa da Đoković zaigra za Veliku Britaniju – to se nije desilo, ali se upravo momak iz Ljubljane odlučio na takav potez. Posljedica je da ne može da nastupa za Britance u Dejvis kupu…

“Ne znam mnogo o tom slučaju. Koliko mi je poznato, to pravilo je promijenjeno i sada umjesto tri mora da prođe pet godina od trenutka kada se posljednji put nastupali za jednu reprezentaciju, kako biste dobili mogućnost da igrate za drugu. Mislim da je to previše, tri godine je sasvim u redu. Opet, to su pravila, a ja ne znam da li je on ranije igrao za Sloveniju. Možda je u tome problem”, zaključio je Đoković.

(B92)