Sport 01.03.2016.

Đoković trenirao sa timom: Nadam se da ću biti spreman za petak

ČITANJE: 2 minute
djokovic
Uz lopticu i reket brže ide oporavak! Ne može Novak Đoković bez tenisa ,čak ni kad mu ljekari preporučuju mirovanje. Iako se i dalje muči sa infekcijom očiju, najbolji teniser svijeta bi trebalo ovog vikenda da zaigra za Srbiju u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa protiv Kazahstana, jer je danas odradio cijeli trening u “Pioniru”.

Nole je jutros stigao u dvoranu na prijepodnevni sparing sa Nenadom Zimonjićem, a društvo su mu pravili supruga Jelena i sin Stefan, otac Srđan…

Naš as je prvo počeo sa laganim vježbama, a potom je udarao lopticu iz sve snage i pokazao da je i dalje u izuzetnoj formi.

– Nadam se da ovih 90 minuta neće puno naškoditi i da ću biti spreman za meč u petak. Pokušaću da pojačavam intenzitet treninga. Sutra ću opet trenirati, pa ćemo vidjeti kako se odvija situacija – rekao je Đoković.

Iako je morao da preda meč Felicijanu Lopezu u četvrtfinalu Dubaija, Novak se psihički i fizički osjeća sjajno. Međutim, i dalje mora da preduzima mjere predostrožnosti zbog infekcije očiju, pa zato gotovo ne skida naočare za sunce.

Ipak, danas ih je ostavio na klupi i nesmetano vježbao udarce, a po završetku treninga ih je opet stavio. Čini se da je sat i po vremena dobrog preznojavanja na terenu veoma prijalo prvom reketu planete. Na kraju, već po tradiciji, Zimonjić, Nole i članovi stručnog štaba su se zabavljali na mreži, prebacivali lopticu nogom i gađali se međusobno…

Nasmijan i dobro raspoložen, Novak je potom izašao pred predstavnike sedme sile u “Pioniru”.

– Možda tim-menadžer hoće da da uvodnu riječ – peckao je naš as, Jovana Lilića.

Đoković je pred novinare izašao sa naočarima za sunce.

– Još ih nosim, jer pokušavam što više da se zaštitim od spoljašnih uticaja koji mogu da naškode očima – sluša savjete ljekara srpski as.

Ipak, danas je “zažmurio” na preporuke doktora i priključio se treninzima da isproba podlogu u “Pioniru”.

– Odradio sam prvi trening posle nekoliko dana odmora i pokušaja da se oporavim što više mogu. Imam taj problem sa očima još sa turnira u Dubaiju. Još nije sve u idealnom stanju, ali zadovoljan sam prvim treningom. Radio sam sat i po vremena, osjetio lopticu, podlogu, dvoranu… To je bilo neophodno, jer su drugačiji uslovi u dvorani i napolju – zaključio je Đoković.

(Novosti.rs)