Vijesti 17.11.2016.

Dolijali kradljivci 250.000 evra iz porodične kuće u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Akcijom “Tiper” rasvetljeno je razbojništvo u “Pavlović Internacional banki” od 12. avgusta ove godine u Bijeljini, razbojništvo nad porodicom Travica koje je počinjeno 16. decembra prošle godine u Banjaluci, razbojništvo u prodavnici “Moj market” od 5. juna 2015. u Ulici Dragiše Vasića u Banjaluci i u prodavnici “Moj market” od 11. juna 2015. godine u Ulici Sime Matavulja u Banjaluci, te pet krivičnih dela teška krađa u prodajnim objektima sa duvanskim proizvodima, saznaje „EuroBlic“.

Pripadnici policije rade i na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo nad Zoranom Grahovcem koje je počinjeno 2006. godine u Šipovu.

Naime, u ovoj akciji na području Republike Srpske uhapšeno je osam osoba zbog sumnje da su počinili više razbojništava i ubistvo.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS samo su kratko saopštili da je na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Banjaluka obavljeno 12 pretresa.

Do zaključenja današnjeg broja „EuroBlica“ nisu davali nikakve informacije o ovoj akciji, kao ni koje ubistvo je rasvjetljeno ovim hapšenjem.

Kako „EuroBlic“ saznaje, hapšenjima u Banjaluci riješena je pljačka bračnog para Dušana i Steve Travica u njihovoj kući u banjalučkom naselju Borik.

Travice su vlasnici mesne industrije „Dim-Dim“, a prema informacijama kada se desila pljačka lopovi su im odnijeli oko 250.000 evra.

Zbog ovog razbojništva uhapšene su tri osobe, a neki od osumnjičenih su izbjegli hapšenje i za njima će biti raspisane poternice. Uhapšeni nisu od ranije poznati policiji.

sporne-lokacije2

Razbojnici su početkom decembra prošle godine u kuću Travica u Ulici Rade Vranješevića upali kroz prodavnicu koja se nalazi u prizemlju objekta.

Kada su se popeli na sprat tu su zatekli Dušana, Stevu i njihovog maloljetnog sina. Preteći pištoljem istjerali su ih iz kreveta i tražili da im otvore sef sa novcem.

Jedan od pljačkaša Dušana je udario pištoljem u glavu, a i njegova supruga je zadobila lakše povrede dok njihovog sina nisu tukli. Nakon toga vlasinici su otvorili sef u kojem se nalazila veća količina novca.

U to vrijeme bilo je još sličnih razbojništava, ali u policiji juče nisu potvrdili da li su uhapšeni odgovorni i za duga djela.

Hapšenje u Kozarskoj

Stanari u banjalučkoj Kozarskoj ulici pričaju da ih je juče rano ujutro probudilo više policajaca u zgradi. Potvrdili su da su nakon određenog vremena iz jednog stana odveli mlađeg komšiju.

– Ne poznajem ga lično, ali znam da se njegova porodica doselila u ovu zgradu još ranije. Tražili su po zgradi da neko od stanara bude svjedok, vjerovatno tokom pretresa stana – ispričala je stanarka koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

Zaposleni u obližnjim poslovnim prostorima takođe su izjavili da su vidjeli mnogo policajaca kako ulaze u zgradu.

(blic.rs)