Vijesti 22.02.2017.

Dolijao otmičar skupocjenog džipa

ČITANJE: 2 minute

Dalibor Ivančević (42) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je zajedno sa više lica učestvovao u otmici BMW-a X6 od sina jednog od suvlasnika Auto-salona “Braća Đukić” Sime Đukića.

Automobil, vrijedan oko 100.000 evra, otet je prošle godine u Donjim Palačkovcima kod Prnjavora.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navodeći inicijale, saopšteno je da je Ivančević uhapšen na području Novog Grada u akciji Uprave za organizovani i teški kriminal.

– Postoje osnovi sumnje da je D. I., kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, učestvovao u razbojništvu na štetu S. Đ., kome je otet BMW X6 na putu Prnjavor – Derventa. Tokom hapšenja obavljen je i pretres na jednoj lokaciji u Novom Gradu – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se osumnjičeni dovodi u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području Republike Srpske ali i u inostranstvu.

U MUP-u RS su istakli da će osumnjičeni nakon ispitivanja biti predat u nadležnost Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Tužilaštva RS.

Razbojnici su Đukiću skupocjeni terenac oteli 6. aprila oko 22 časa, kada su mu svojim vozilom popriječili put. Čim je zaustavio automobil, razbojnici, koji su bili maskirani, istrčali su pred njega i istjerali ga i pobjegli njegovim automobilom. Đukić je nakon toga otišao do prve benzinske pumpe, odakle je pozvao policiju. Oteti automobil pronađen je u Slatini kod Banjaluke sedam dana nakon otmice, 13. aprila prošle godine. Đukić tada nije želio da za medije komentariše ovaj slučaj dok ne bude završena policijska istraga.

Osumnjičeni Ivančević ima podeblji policijski dosije i protiv njega se vodi više istraga. To je potvrđeno u MUP-u RS.

Prema nepotvrđenim informacijama, Ivančević je hapšen i u akciji “Sigurnost”, koja je u martu 2014. godine sprovedena na području Federacije BiH. Tada su osim njega bili uhapšeni i Frald Gazibarić (43) zvani Ferdo i Oliver Sivonjić zvani Oli (34) iz Nove Bile. Svima je tada na teret bio stavljen organizovani kriminal, preprodaja droge, oružja, zelenaštvo, te šverc visokotarifne robe i tekstila. Gazibarić je osim toga sumnjičen i za ubistvo državljanke Austrije Elizabete F. (86), a dovodio se u vezu i sa Naserom Keljmendijem i Naserom Orićem.

Salon “Đukić”
Auto-salon “Đukić” od 1999. godine bavi se prodajom automobila na području BiH. Svoje prodajne salone imaju u Banjaluci i Derventi.

(glassrpske.com)