Politika 04.12.2019.

DOM NARODA BIH: Imenovane komisije, sjednica najvjerovatnije 20. decembra

ČITANJE: 1 minuta

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine, izjavio je danas nakon sjednice Kolegija ovog Doma da su imenovane nadležne komisije ovog Doma, te da će sjednica Doma naroda najvjerovatnije biti održana 20. decembra.

Na upit novinara da li se danas sastaje sa nekim predstavnicima međunarodne zajednice Čović je rekao da imaju sastanak u 14 sati sa nekim predstavnicima, te da je to sasvim normalno s obzirom da ovih dana zasjedaju ambasadori PIC-a.

“Vjerujem da će razgovori biti relaksirajući, obzirom da slijedi imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH”, rekao je Ćović.

Dodao je da vjeruje da će Vijeće ministara biti u kompletu imenovano do kraja ove godine, te da ne vidi razloga za neko “zatezanje”.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma BiH, kazao je da je na današnjoj sjednici proširenog Kolegija razgovarano o sutrašnjoj posebnoj sjednici na kojoj će biti imenovane komisije i time završeno konstituiranje Parlamenta, te potvrđivanje Zorana Tegeletije na mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara.

“Nadam se da će do kraja godine biti konstituisano kompletno Vijeće ministara, a prva redovna sjednica ovog Doma biće 28. decembra”, rekao je Zvizdić.

(Nezavisne)