Magazin 28.12.2018.

DOM PENZIONERA Uz pjesmu ispratili staru godinu

ČITANJE: 1 minuta

Uz muziku, druženje i svečani ručak stanovnici Doma penzionera Banjaluka u petak su ispratili staru godinu i pričali o očekivanjima za novu 2019.

Đuro Crnomarković, direktor banjalučkog Doma penzionera, kaže da je ovaj dan poseban za njihove stanare i da su uveli praksu da svake godine isprate staru godinu.

“Zadovoljni smo godinom koja je iza nas, koja je dosad najbolja u kratkoj istoriji ovog doma. Svaka godina nam je sve bolja i što se tiče finansijskog rezultata i popunjenosti Doma”, rekao  je Crnomarković.

Dodao je da stanari u Domu dostojanstveno provode svoju treću životnu dob i da kao lijek protiv samoće nađu društvo i zabavu.

Svetko Lončar, stanar Doma, kaže da je zadovoljan proteklom godinom, a da u novoj godini prvenstveno želi svima mnogo zdravlja i sloge, jer je to najbitnije.

Nada Cerovac, stanarka Doma penzionera, kazala je da u Domu boravi deset mjeseci i da ovdje ima svu udobnost i sve što je potrebno, od smještaja do prijatelja i druženja.

“Želim da ozdravim, ali znam da se neće ostvariti, te želim da se što više družimo, okupljamo i imamo što više ovakvih proslava”, ističe ona.

Crnomarković je kazao da su na proslavi povodom Nove godine dobili i donaciju od ljudi rodom iz ovih krajeva koji sada žive u Njemačkoj te da su im veoma zahvalni na tome.

Saša Jović, posrednik između Banjaluke i Humanitarne organizacije “In Help” iz Njemačke, koju vodi Goran Đurić, rekao je da ova organizacija nabavlja i prosljeđuje ortopedska pomagala onima koji nisu u mogućnosti da ih nabave u Srbiji i BiH te da su ovom prilikom i Domu penzionera donirali ortopedska pomagala.

(Nezavisne)