Vijesti 02.10.2016.

Dom zdravlja Sveti Pantelejmon Kotor Varoš: Nabavljen moderan ultrazvučni aparat

ČITANJE: 1 minuta

Domu zdravlja “Sveti Pantelejmon” Kotor Varoš u petak je isporučen ultrazvučni aparat posljednje generacije zahvaljujući kojem će ljekari svih profila moći obavljati niz različitih pregleda i lakše dijagnostikovati oboljenja.

Proizvođač nabavljenog ultrazvučnog aparata je poznata američka kompanija i jedan od najvećih globalnih proizvođača medicinske opreme “Dženeral elektrik”.

– Ovo je najmoderniji ultrazvučni aparat u svojoj klasi i u BiH najprije je došao u našu ustanovu. Mi smo prvi koji smo ga nabavili u BiH, a koliko je ovo važna investicija govori podatak da ovako moderan aparat nema ni Univerzitetski klinički centar RS – kaže za MKV direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon” Vladimir Bibić dodavši da ovim nastavljaju osavremenjavanje i obnavljanje Doma zdravlja.

– Tu nećemo stati jer nam početkom oktobra u posjetu stiže delegacija iz Azerbejdžana kako bismo obavili završne pregovore o projektu izgradnje novog bloka površine oko 850 metara kvadratnih. Investicija je vrijedna milion maraka – rekao je Bibić.

(Glas)