Sport 27.03.2023.

DOMAĆINI ŠOKIRANI: Selektor Hadžibegić se svađao sa navijačima BiH na utakmici u Slovačkoj

ČITANJE: 1 minuta

Scena nakon utakmice u Slovačkoj kada je selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić ušao u žestoku raspravu s navijačima BiH privukla je pažnju i tamošnjih medija, koji su je opisali riječima “kao na seoskoj utakmici”.

Naime, igrači selekcije BiH su nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pozdravili najvatreniji navijače BiH, koji su nakon tog pozdrava tražili od igrača da se ponovo vrate ispred njih.

Većina igrača predvođena kapitenom Ibrahimom Šehićem se vratila pred BH Fanaticose, ali to nisu učinili Edin Džeko, Rade Krunić i Amer Gojak.

Na cijelu situaciju nije reagovao ni selektor Faruk Hadžibegić, što je primijetila pojedina publika na stadiona te ga žestoko kritikovala. Ni Hadžibegić nije ostao dužan pa su uslijedila međusobna prepucavanja. Snimak koji su zabilježile kolege sa portala Sportsport.ba najbolje pokazuje šta se desilo.

Snimak su prenijeli i slovački portali, a sportweb.pravda.sk donosi naslov “Vika i gestovi kao na seoskoj utakmici.”

Portal sport.aktuality.sk piše da se selektor Bosne i Hercegovine posvađao sa navijačima nakon meča, a kao jedan od mogućih razloga navode nezadovoljstvo navijača činjenicom da je u startnoj postavi izostavio kapitena Edina Džeku i Amera Gojaka iz mađarskog Ferencvárosa.

Kvalifikacije se nastavljaju u junu kada će BiH gostovati Portugalu (17. juni), a tri dana kasnije na domaćem terenu BiH dočekuje selekciju Luksemburga, prenosi Klix.

(SB)