Sport 06.01.2022.

DOMINACIJA U PRVENSTVU RS: ŽFK Borac na dobrom putu da se vrati u Premijer ligu BiH

ČITANJE: 2 minute

Ženski fudbalski klub Borac iz Banjaluke na dobrom je putu da se vrati u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine, iz koje je, prethodne sezone, nažalost, po drugi put u svojoj istoriji ispao.

Ekipa koju sa klupe predvodi Marko Đurića zajedno sa Sanjom Vučković u prvom dijelu sezone ostvario je sve pobjede uz 52 postignuta gola i niti jednom do sada nisu primili pogodak. U odnosu na drugoplasiranu Modriču imaju šest bodova prednosti i fantastičnu situaciju da ih naredne godine gledamo u društvu najboljih, piše sportdc.net.

Osim što su na stopostotnom učinku u dosadašnjem dijelu sezone u Prvoj ligi Republike Srpske, Borac ima i najboljeg golgetera prvenstva, barem za sada, a riječ je o Valentini Fedeni, koja se čak 14 puta upisala u listu strijelaca do sada.

VLADANA BARAĆ/SPORTDC.NET

Vladana Barać, kapiten Borca, prokomentarisala je prvu polusezonu tima iz Banjaluke.

– Završili smo prvu polusezonu na ubjedljivom prvom mjestu. Tabela je pokazatelj da smo favoriti za ulazak u Premijer žensku ligu Bosne i Hercegovine. Zadovoljna sam trudom i radom cijele ekipe i stručnog staba, a mislim da se to uvijek isplati na kraju. Prva liga Republike Srpske je na dosta nižem nivou od Premijer ženske lige, ali nadam se da će u budućnosti biti drugačije. Borac je veliki klub koji iza sebe ima dobre rezultate i naravno da nama svima koji igramo ovdje treba da bude čast što nosimo ovaj dres. Ambicije su jasne od samog početka, pa ćemo vidjeti gdje će nas ovo sve dalje odvesti. Jasno je da smo favoriti u ovoj ligi, ali to trebamo opravdati na terenu i za sada smo na dobrom putu. Već sam dosta puta rekla da imamo jedan jasan cilj, a to je da podignemo pehar u Prvoj ligi Republike Srpske i da uđemo u društvo najboljih. Iskreno se nadam da ćemo uspjeti u tome i da ćemo se vratiti tamo gdje i zaslužujemo da budemo.

Devetnaestogodišnja odbrambena fudbalerka istakla je da ženski fudbal u našoj zemlji napreduje, ali isto tako da treba dosta pažnje.

– Mislim da ženski fudbal u Bosni i Hercegovini napreduje iz godinu u godinu i to je primjetno, ali treba još dosta više pažnje da se pruža kao što je to u muškom fudbalu. Najveći problem jeste novac i od toga ne treba da se bježi, a možda je to nažalost i razlog gašenja mnogih klubova. Nadam se da će se to u budućnosti promjeniti i da će biti bolja situacija, zaključila je Vladana Barać, fudbalerka Borca, prenosi sportdc.net.

(SB)

Oznake: ŽFK Borac