Vijesti 01.12.2020.

DONACIJA: Biblioteka Osnovne škole “Borisav Stanković” bogatija za paket knjiga vrijednosti 2.300 KM

ČITANJE: 1 minuta

Zahvaljujući donaciji Rotary kluba i tradicionalno dobroj saradnji sa roditeljima učenika, biblioteka Osnovne škole “Borisav Stanković” iz banjalučkog naselja Lazarevo, postala je bogatija za školske lektire vrijednosti 2.300 KM.

Na ovaj način učenicima od prvih do devetih razreda, ove škole pružena je mogućnost da kvalitetnije ispunjavaju školske obaveze i uče o avanturama svojih omiljenih likova.

Rade Krecelj, direktor banjalučke OŠ “Borisav Stanković” zahvalio se na izuzetno vrijednoj donaciji i istakao da će škola i u narednom periodu nastaviti njegovati dobru saradnju i prijateljske odnose sa roditeljima svojih đaka.

“Nakon što nam je Rotary klub uručio donaciju školskih lektira u vrijednosti od 1.300 KM, upravi škole javila se Sanja Kalamanda- Ivanjuk, vlasnica laboratorije ‘Alfalab’ i roditelj našeg đaka sa željom da školi donira sredstva neophodna za rad. Zajedničkom odlukom dogovorili smo se da to budu školske lektire u vrijednosti od 1.000 KM”, rekao je Krecelj.

On je istakao da knjiga u školskim bibliotekama manjka u gotovo svim školama, te da je u skladu sa tim ovakva donacija od izuzetne važnosti za dalji rad ove obrazovne ustanove.

(N.S/ Banjaluka.net)