Vijesti 28.01.2016.

Donacija Fabrike duvana Banjaluka OŠ “Georgi Stojkov Rakovski”

ČITANJE: 1 minuta
DONACIJA
Fabrika duvana Banjaluka je donirala 10 modernih školskih tabli povodom proslave 27. januara, školske slave, Svetog Save.

– Ova donacija je mali znak podrške osavremenjivanju obrazovanja ovdje u Banjaluci i, na određeni način, nastavak prijateljstva i saradnje između Banjaluke i Bugarske budući da je školu izgradila tadašnja Vlada Narodne Republike Bugarske. Grupacija “Bulgartabac” iz Sofije, zajedno sa Fabrikom duvana Banjaluka, u svom strateškom okviru društvene odgovornosti u naredom periodu, opredijeljene su podršku obrazovanju pa je ova aktivnost jedna u nizu planiranih za 2016. godinu. Svim učenicima želimo srećnu školsku slavu i puno uspjeha u njihovim nastavnim zadacima- izjavio je Grigor Peev, izvršni direktor Fabrike duvana Banjaluka.

Kompanija “Bulgartabac” je prije dvije godine započela sa ulaganjima u Fabriku duvana Banjaluka, a u periodu od samo dvije godine nakon preuzimanja, FDBL je povećala broj zaposlenih sa 250 na 360. U planu je da se u naredne tri godine udvostruči proizvodnja.

Osnovna škola “Georgi Stojkov Rakovski” sagrađena je 1972. godine kao poklon – škola od donacije Narodne Republike Bugarske gradu Banjaluka, nakon razornog zemljotresa 1969. godine. U znak zahvalnosti narodu Bugarske, škola je dobila ime po istaknutom bugarskom pjesniku i revolucionaru Georgiju Stojkovu Rakovskom.

(PR)