Vijesti 08.10.2018.

DONACIJA IZ KINE Konfucijev institut dobio 2.000 knjiga

ČITANJE: 1 minuta

Primopredaja oko 2.000 knjiga koje je Konfucijev institut Univerziteta u Banjoj Luci, dobio od Ministarstva prosvjete NR Kine i sjedišta Konfucijevih instituta Hanbana, obavljena je 08. oktobra 2018. godine.

Primopredaja je obavljena u prostorijama Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, gdje se i nalaze prostorije Konfucijevog instituta.

”Donacija ima za cilj da dodano učvrsti saradnju Konfucijevog instituta i Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, a koja će biti realizovana kroz upoznavanje svih zainteresovanih nastavnika, saradnika i studenata sa publikacijama koje dolaze iz Kine”, kazao je prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučno istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci, tokom primopredaje ove vrijedne donacije.

“Ova donacija knjiga od strane Ministarstva prosvjete NR Kine i sjedišta Konfucijevih instituta Hanbana je veoma značajna za Konfucijev instit i za Univerzitet u Banjoj Luci, jer će omogućiti studentima da imaju dodatnu literaturu uz pomoć koje mogu da se pobliže upoznaju sa kineskom kulturom, istorijom i tradicijom”, kazala je LJiljana Stević, direktorica Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjoj Luci, i navela da su naslovi uglavnom pisani dvojezično na kineskom i engleskom jeziku.

”Konfucijev institut UNIBL, je postao i centar za polaganje HSK testa, međunarodnog standardizovanog testa znanja kineskog jezika za sve one koji nisu izvorni govornici, a ova donacija sadrži, između ostalog, kompletne udžbenike za polaganje svih nivoa HSK testa”, izjavila je Ljiljana Stević, direktorica Konfucijevog instituta i dodala da je u sklopu ove donacije pored knjiga i veliki broj nastavno kulturološkog materijala.

Primopredaji su prisustvovali i prof. dr Zdravko Zlokapa, dekan Fakulteta političkih nauka, doc. dr Duško Trninić, prodekan za nastavu Fakulteta političkih nauka i Cai Jing, kineska direktorica Konfucijevog instituta UNIBL.