Vijesti 11.05.2020.

Donacija kompanije “Štada” i “Hemofarm” raspoređena svim bolnicama

ČITANJE: 2 minute

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da je od 15 monitora za praćenje vitalnih funkcija najugroženijih pacijenata, koje je Srpskoj donirala kompanija “Štada” i “Hemofarm”, pet raspoređeno Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, dva Opštoj bolnici u Doboju i po jedan ostalim bolnicama, tako da će svi u Republici osjetiti ovu donaciju.

Šeranić je nakon uručenja donacije izrazio zahvalnost kompaniji “Štada” i Hemofarm” na ovoj regionalnoj donaciji.

On je rekao novinarima da ovo nije prva donacija “Hemofarma” zdravstvenom sistemu Republike Srpske u toku epidemije virusa korona.

“Mi duži niz godina uspješno sarađujemo sa kompanijom `Hemofarm` na mnogim pitanjima kada je riječ o liječenju pacijenata i kvalitetu proizvoda koje ova kompanija ima”, istakao je Šeranić.

Direktor preduzeća “Hemofarm” Banjaluka Saša Urošević rekao je novinarima da je riječ o najkvalitetnijim njemačkim monitorima za praćenje vitalnih funkcija koji će imati i svoju upotrebnu vrijednost kada se epidemija virusa korona završi.

“Vjerujem da će monitori pomoći da ljekari pravovremeno mogu da reaguju i da spasavaju živote najugroženijih pacijenata”, rekao je Urošević i dodao da je riječ o jednoj regionalnoj donacijiji, široj akciji koju je kompanija “Štada” preduzela u namjeri da pomogne zemlje u regionu gdje je “Hemofarm” domaći proizvođač.

On je rekao da je kompanija preduzela sve što je u njenoj moći kada je ova epidemija krenula da ispuni svoju misiju, a to je da brine o zdravlju ljudi kao partner od povjerenja da proizvodi lijekove i isporučuje ih stanovništvu, ističući da su prilično uspjeli u tome.

“Pored toga osjetili smo potrebu da još na neki način pomognemo zajednicu i zdravstveni sistem i sa više desetina donacija to smo uradili u prethodnom periodu”, naveo je Urošević.

Urošević je najavio i nove donacije, ističući da su zajedno sa Fondacijom “Hemofarm” obezbijedili neka sredstva za nabavku višekratne zaštitne opreme koja će u narednom periodu biti raspoređena prema zdravstvenim radnicima.

On je pojasnio da je bilo više donacija u lijekovima, opremi, te donacije raznim humanitarnim organizacijama.

(Srna)

Oznake: Alen Šeranić