Vijesti 17.09.2020.

Donacija Kraljevine Norveške Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Ambasador Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, Njegova Ekselencija gospodin Olav Reinertsen sa delegacijom Ambasade i predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a) posjetio je danas Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Prilikom posjete ambasador se sastao sa članovima Poslovodstva UKC RS na čelu sa prof. dr Vladom Đajićem, te donirao vrijedna medicinska sredstva za potrebe naše ustanove.

Prilikom posjete izvršena je primopredaja donacije koja je finansirana sredstvima Kraljevine Norveške. Riječ je dva pacijent monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenta sa EKG-om, 20 000 komada medicinskih/hirurških maski, te 5 000 komada zaštitnih maski sa visokim procentom zaštite FFP2/N95. Vrijednost donacije je 27.700,00 KM bez PDV-a, a opremu je nabavio i bolnici isporučio Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS zahvalio se na posjeti kao i na vrijednoj donaciji, te dodao da mu je čast ugostiti Njegovu Ekselenciju gospodina Olava Reinertsen-a.

Prilikom posjete generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske upoznao je ambasadora Kraljevine Norveške sa kapacitetima i načinom rada i funkcionisanja najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj u vanrednim okolnostima, predstavio rezultate postignute u borbi protiv pandemije izazvane novim korona virusom, kao i buduće planove.

Razgovarano je o globalnom problemu koji je zahvatio cijeli svijet, te zdravstvenim, socijalnim i ekonomskim implikacijama izazvanim pandemijom, ali i izražena nada da će u doglednoj budućnosti vakcina protiv COVID 19 biti dostupna. Ambasador Kraljevine Norveške zahvalio se medicinskom osoblju na trudu i radu na prvim linijama u doba pandemije, a prof. dr Đajić dodao je da je ponosan na činjenicu da su trud i rad UKC RS prepoznati od strane Kraljevine Norveške.

Oznake: UKC RS