Vijesti 23.07.2020.

DONACIJA VLADE SRBIJE: Vučić obišao gradilište višenamjenskog objekta na Petrićevcu

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Igor Radojičić danas je, zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, obišao gradilište višenamjenskog objekta na Petrićevcu, za koji je Vlada Srbije donirala 800.000 evra.

Gradonačelnik Radojičić zahvalio je predsjedniku Vučiću na ovoj donaciji, koja će pomoći da mještani ovog naselja dobiju ambulantu porodične medicine, vrtić sa stotinu mjesta i novi objekat mjesne zajednice.  On je istakao da vrijednost ovog projekta iznosi 2,3 miliona KM, te da se gradnja finansira iz gradskog budžeta i donacijom Republike Srbije.

“Ovi objekti će biti na usluzi za najmanje 10.000 stanovnika ovog naselja. U ambulanti porodične medicine biće pružane zdravstvene usluge za mještane, a u budućem vrtiću naći će se do 150 mališana iz ovog kraja”, rekao je Radojičić i dodao da, izgradnjom ovih objekata, Petrićevac dobija svoj „mali centar“.

Kako se očekuje, višenamjenski objekat na Petrićevcu trebao bi biti završen za oko dva mjeseca.

Radojičić je ukazao da je Vlada Srbije, pored donacije za izgradnju ovog objekta, finansirala i otvaranje vrtića u Domu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“, a prema najavama predsjedenika Vučića, očekuje se finansijska podrška za Studentski centar.

Zajedno sa predsjednikom Vučićem u obilasku Petrićevca bili su i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica RS Željka Cvijanović.

Prema projektu, budući vrtić podijeljen je u dvije cjeline, prva za djecu vrtićkog uzrasta od tri do šest godina, a druga za djecu jasličkog uzrasta od jedne do tri godine.

Istovremeno, u objektu buduće mjesne zajednice gradi se multifunkcionalna sala kapaciteta do 100 sjedećih mjesta i dva poslovna prostora. Na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera.

Radovi na vrtiću i mjesnoj zajednici počeli su u novembru prošle godine a izvođač radova  preduzeće „Tekton“ , prema ugovoru, ima rok od 300 dana za završetak objekta.

(N.S/ Banjaluka.net)