Vijesti 15.09.2016.

Donacije banjalučkim osnovnim školama: Mikrofin obradovao mališane!

ČITANJE: 2 minute

Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ obradovalo je danas učenike i nastavnike Osnovne škole „Stanko Rakita“ u Vrbanji donacijom u vidu tehničke opreme i novih naslova za školsku biblioteku!
Uručenje donacije učinio je zanimljivijim pisac Ranko Risojević, koji je s učenicima podijelio omiljene anegdote iz svoje knjige „Dječaci s Une“. Na ovaj način učenici su imali sasvim drugačiji doživljaj školske lektire, jer se ne dešava često da vam obavezno štivo ispriča niko drugi do sam autor.

mikrofin-donacija1

– Zahvaljujući Mikrofinu škola je danas opremljena novim knjigama. Učenici veoma pozitivno reaguju na savremene naslove do kojih inače nisu bili u mogućnosti da dođu, a nastavnom osoblju će tehnička oprema biti od pomoći u sprovođenju redovne nastave – izjavio je direktor škole Milenko Dujaković.

Osnovna škola „Stanko Rakita“ broji 400 đaka i gaji tradiciju njegovanja književnosti i ljubavi prema čitanju. Ime nosi po pjesniku i učitelju koji je u ovoj školi proveo preko trideset godina i djeci je posvetio svoje bogato književno stvaralaštvo.

mikrofin2

– Ovim je obnovljen i povećan fond knjiga u našoj biblioteci. Zadatak svih nas je da djeci približimo čitanje i time učinimo njihovo djetinjstvo sadržajnijim i bogatijim. Posebno mi je drago što smo pored lektira dobili i nove, aktuelne i zanimljive naslove koji nisu obavezno štivo, a uvijek privuku djecu, dajući im otvoreniji doživljaj svijeta i podstičući maštu – izjavila je školska bibliotekarka Biljana Glamočak.

Učenici su u priredbi dobrodošlice uz pjesmu, ples i recitacije zabavili i inspirisali svoje goste, a poseban dio programa posvetili su poeziji Ranka Risojevića.

mikrofin-donacija3

– Zaista smo uživali danas u druženju s učenicima i nastavnicima Osnovne škole „Stanko Rakita“. Zadovoljstvo nam je što smo na ovaj način pomogli da se nastava u školi odvija na kvalitetniji i uspješniji način. Ja bih ovim putem uputila poziv i ostalim kompanijama i pojedincima da se uključe u slične projekte, da dignemo kvalitet okruženja u kojem se naša djeca školuju i odrastaju – izjavila je izvršna direktorica Mikrofina Radmila Bjeljac.

mikrofin3

Podsjećamo, Mikrofin je početak školske godine obilježio donacijama još dvjema banjalučkim školama, „Aleksa Šantić“ u Rosuljama i „Branko Radičević“ na Starčevici, odgovorivši na njihove molbe za pomoć pri opremanju školskog igrališta i kupovinu projektora.

Pored banjalučkih škola, opremljene su i škole u Derventi i Prnjavoru.

(banjaluka.net)