Vijesti 14.03.2017.

Donatorima predstavljene 23 lokacije za izgradnju ili rekonstrukciju dječijih igrališta

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici Gradske uprave, sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem na čelu, sastali su se danas sa delegacijama kompanija, koje će, kao partneri, učestvovati u velikoj akciji izgradnje dječijih igrališta na području grada.

Tokom sastanka, kojem su prisustvovali predstavnici više od 20 kompanija, zainteresovanim donatorima predstavljene su 23 lokacije u urbanim i ruralnim dijelovima Banjaluke, na kojim je moguća gradnja ili rekonstrukcija postojećih igrališta.

Gradonačelnik Radojičić, tokom sastanka, prenio je da će gradske vlasti, sa svoje strane, obezbjediti zemljište i sve potrebne dozvole, dok će donatori, uz asistenciju gradskih vlasti, samostalno izabrati projekat i izvođače, te, naposlijetku, graditi igrališta ili donirati sredstva za njihovo podizanje ili rekonstrukciju.

-Naša želja je da do 22. aprila, kada obilježavamo Dan grada, imamo izgrađena ili  rekonstruisana najmanje dva igrališta, čime će ova akcija i zvanično početi sa realizacijom na terenu  – kazao je Radojičić.

On je dodao da od interesa donatora zavisi da li će ova akcija biti nastavljena i u idućoj godini.

Gradonačelnik Radojičić je u februaru ove godine pozvao je sve društveno odgovorne kompanije da se odazovu njegovom pozivu da gradu doniraju dječija igrališta kako bi se zadovoljile težnje mještana brojnih mjesnih zajednica, koje žele što više prostora za igru i rekreaciju.

Više od 20 društveno odgovornih kompanija do sada se odazvalo pozivu za učešće u ovom projektu. Izgradnja prvih igrališta trebalo bi da počne sa otvaranjem predstojeće građevinske sezone. Planirano je da ova akcija traje tokom cijele ove godine.