Sport 17.06.2016.

Donatorsko veče FK Borac: Cilj skupljanje 400.000 KM

ČITANJE: 2 minute

Uprava Fudbalskog kluba Borac očekuje da će se na donatorskoj večeri (18 časova) pojaviti između 300 i 400 gostiju, a među njima su premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, kao i nekoliko ministara Vlade RS.

Primarni cilj je promocija novog koncepta banjalučkog kluba: “Sve jači i jači Borac”, dok će biti prezentovan petogodišnji plan poslovanja kluba. Sa finansijske strane cilj donatorske večeri je da se stvore preduslovi za početak implementacije novog koncepta, a gala veče organizuje se u sklopu obilježavanja 90 godina postojanja kluba.

– Poslali smo pozivnice na adrese političara, privrednika i sportskih radnika, mnogi od njih pozitivno su odgovorili, a među njima su premijer i nekoliko ministara – rekao je direktor “crveno-plavih” Stojan Malbašić.

Ranije, iz Borca je istaknuto da je cilj skupljanje 400.000 maraka, a ta sredstava biće potrošena na modernizaciju stadiona, vraćanje dijela dugova, kao i za budžet u idućoj sezoni, kada će Banjalučani pokušati da ekspresno izbore povratak u Premijer ligu BiH, iz koje su prošle sezone ispali u Prvu ligu Republike Srpske.

U Borcu su naglasili da su iznenađeni odlukom Komisije za licenciranje FS BiH koja nije uvažila njihov prigovor na dobijanje licence Čelika i pored toga što je Borac iznio dokaze da tim iz Zenice nije na vrijeme isplatio sve dugove, pa će zbog toga “crveno-plavi” igrati u Prvoj ligi RS.

– Nismo očekivali ovakvu odluku, jer da jesmo, ne bismo se žalili. O eventualnim novim koracima odlučiće uprava nakon donatorske večeri – dodao je Malbašić.
Fudbaleri

Ugovori sa Borcem istekli su Nebojši Runiću, Fedoru Predragoviću i Armandu Manceu, koje uprava želi da zadrži, dok su Toni Jović i Srđan Bečelić izrazili želju za odlaskom. Lazar Marjanović neće više biti član “crveno-plavih”. U ekipi ostaju Boris Raspudić, Darko Maletić i Ognjen Škorić.

(Glas Srpske)