Vijesti 10.12.2022.

Dodik: Moja vrata kao predsjednika RS biće otvorena za sve ljude (VIDEO)

ČITANJE: 4 minute

Trinaesto donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Milorada Dodika, biće održano 26. decembra.

Ovogodišnja akcija, na inicijativu republičkog Udruženja pedijatara, ima za cilj da se porodilištima širom Srpske obezbijede transportni inkubatori i omogući vitalno važan savremeni neonatalni transport.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je  da je Republika Srpska mnogo uložila u izgradnju bolnica, osavremenjavanje i dostupnost zdravstvenih usluga, ali da se u sljedećem periodu mora graditi povjerenje između ljudi i institucija, a posebno ljekara i pacijenata. Dodik je naveo da akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” ima tradiciju i da će ove godine biti održana po 13. put s ciljem da svako porodilište u Srpskoj dobije savremeni transportni inkubator.

“Ovog decembra Republika Srpska – naši ljudi, naši privrednici i naše institucije – okupiće se tog cilja”, rekao je Dodik i dodao da je decembar mjesec darivanja, humanosti i solidarnosti, mjesec u kojem svi bar na trenutak zastanu, razmisle i saosjećaju se sa onima koji prolaze teške trenutke.

“Decemabr je mjesec u kojem pomjerimo pogled sa svakodnevnih obaveza i briga i sjetimo se onih kojima život `nije dao iste šanse`. I neka to ostane takav mjesec. Ali ovaj mjesec i ova akcija neće više biti zaključak i završetak posla koji moj tim i ja radimo po nekoliko mjeseci kako bismo pomogli i riješili neki problem”, ukazao je Dodik.

Predsjednik Srpske je istakao da će decembar od sada biti početak posla u kojem će svaka osoba koje se to tiče, koja ima znanje, vještine i volju, i svaka osoba koja je za taj posao odgovorna dati sve od sebe da se izazovi rješavaju do kraja.

Dodik je naglasio da će to biti njegova misija, operativni zadatak i zavjet.

“Nećemo sakupljati novac slanjem SMS poruka, nećemo kupiti političke poene, kao što nismo ni do sada, nećemo pripisivati zasluge i prebacivati odgovornost, nećemo se dijeliti. Zajedno ćemo pokazati da znamo šta je zaista važno u životu i da smo tu jedni za druge. I da ćemo biti tu jedni za druge 365 i 366 dana u godini”, rekao je Dodik.

Dodik je izrazio zahvalnost pedijatrima širom Republike Srpske, s kojima je ovih dana u svakodnevnom kontaktu, što su mi objasnili problem transporta beba sa kojima nije bio upoznat.

“Shvatio sam da to nije samo čin prevoza u kojem je svaki minut bitan. To je daleko više od toga – to su ponekad sekunde u kojima određujemo sudbinu tih beba za cijeli život. Ponosan sam na pedijatre širom Republike Srpske zbog svega što su do sada uradili za svu djecu, ali ću biti najponosniji i najzahvalniji kad uradimo sve, baš sve što možemo. A svi možemo daleko više”, poručio je Dodik.

“S ljubavlju hrabrim srcima”, kaže Dodik, neće samo obnoviti transportne inkubatore kako bismo bili spremni da svakoj bebi – bez obzira na nevolju koja ju je snašla u prvim sekundama života – obezbijedimo najbolju priliku koju možemo da bude zdravo dijete, da ima zdrav i lijep život.

“Naši najmlađi i njihovi roditelji nikad ne treba da dođu u situaciju da pored problema koji ih zadesi razmišljaju o uslovima, uslugama, pristupu ljekara. To mora da se podrazumijeva. Učinićemo da svaki roditelj s uzbuđenjem, radošću, ali i s osjećajem sigurnosti, topline i povjerenja čeka trenutak novog života. Znam da to možemo zajedno”, poručio je Dodik.

On je istakao da će na tom putu njegova vrata kao predsjednika Republike i kao čovjeka biti otvorena za sve ljude iz Republike Srpske, kao što je ovaj put čuo i razumio roditelje i pedijatre.

“O odgovornosti onih koji su za to zaduženi drugom prilikom”, rekao je Dodik.

U Banjaluci će, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, 26. decembra biti održano 13. donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, s ciljem obezbjeđenja transportnih inkubatora u porodilištima širom Srpske, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske

Pogledajte i prilog iz Dnevnika 2.

(A.M.)