Vijesti 28.05.2020.

DONESEN STATUT: Održana prva sjednica Upravnog odbora Kompenzacionog fonda

ČITANJE: 1 minuta

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske održao je danas, u Banjaluci, prvu sjednicu na kojoj su doneseni Statut Kompenzacionog fonda Republike Srpske, Poslovnik o radu Kompenzacionog fonda Republike Srpske i Rješenje o imenovanju koordinatora Upravnog odbora Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Statutom Kompenzacionog fonda uređuju se organizacija, djelatnost, organi, način raspoređivanja i korišćenja sredstava Fonda, izvori finansiranja kao i druga pitanja od značaja za rad i poslovanje Fonda.

Cilj Fonda je saniranje posljedica i poteškoća nastalih usljed širenja zarazne bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, a ostvaruje se pružanjem direktne podrške preduzetnicima i poslovnim subjektima u Republici Srpskoj koji su pretrpili ili trpe štetu usljed širenja zarazne bolesti izazvane virusom korona.

Takođe, cilj Fonda je pružanje podrške zdravstvenom sektoru Republike Srpske u zaštiti i sprečavanju širenja novog virusa korona.

Na sjednici je utvrđen i Prijedlog uredbe o uslovima i načinu korišćenja turističkih vaučera za subvencionisano plaćanje smještaja u Republici Srpskoj, koji je upućen Vladi Republike Srpske na razmatranje.

(banjaluka.net)