Vijesti 23.08.2016.

Donirajte školski pribor za korisnike Dnevnog centra

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje Nova generacija i Tropic centar Banjaluka organizuju akciju prikupljanja školskog pribora za korisnike Dnevnog centra.

Akcija traje do 05. septembra, a svi zainteresovani mogu ostaviti svoju donaciju u posebno obilježene korpe u Tropicu.

„Zaista je svaka pomoć dobrodošla, nebitno da li darujete svesku, flomastere ili lenjir. Sve donacije će se iskoristiti da tridesetak korisnika našeg Dnevnog centra spremimo za polazak u školu. Zbog ogromne podrške Tropic centra nadamo se da ćemo sakupiti dovoljno školskog pribora i za mališane koji nisu naši trenutni korisnici, a kojima je pomoć takođe potrebna“, rekao je direktor Nove generacije Jadranko Janković.

Dnevni centar postoji od 2011. godine, a njegov rad pomažu JU „Centar za socijalni rad“ Banjaluka i organizacija Save the Children International. Korisnici centra su djeca žrtve porodičnog nasilja i zanemarivanja, djeca u riziku i djeca uključena u život i rad na ulici. Tokom ovih šest godina, kroz centar je prošlo više od 650 djece i mladih, koji su koristili neke od usluga koje im se tamo nude – higijenski uslovi, čista odjeća i obuća, hrana, radionice i terapije… Osoblje Nove generacije stalno radi na tome da obezbijedi korisnicima i aktivnosti van centra, kao što su izleti, odlasci u bioskop i pozorište, te sportske aktivnosti.

Uključite se i vi, za nasmijana lica i mnogo petica!

(banjaluka.net)