Vijesti 14.02.2017.

Donirano 30.000 KM za organizacije iz Banjaluke i Doboja

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara uručili su  Udruženju “Daunsi i mi” iz Banjaluke i Prijateljskoj kući iz Doboja donaciju u ukupnom iznosu od 30.000 KM.

Čekove su u Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora u Banjaluci ispred Diplomatskog zimskog bazara uručile Karolina Ferguson, supruga britanskog ambasadora i Marieta Krak, supruga holandskog ambasadora u BiH.

Udruženju “Daunsi i mi” Banjaluka donirano je 20.00 KM za nastavak projekta terapije govora, a Prijateljskoj kući iz Doboja 10.000 KM za potrebe studiranja mladih i poboljšanja životnih uslova ostale djece u ovoj ustanovi.

Predstavnik Udruženja “Daunsi i mi” Ana Nikolić rekla je novinarima da se projekat “Logopedski tretman za djecu sa Daunovim sindromom” realizuje od marta 2016. godine pod pokroviteljstvom Diplomatskog zimskog bazara.

Nikolićeva je istakla da će ovaj projekat biti nastavljen još godinu dana i da je tretmanom obuhvaćeno 20 djece uzrasta od 18 mjeseci do 16 godina.

(Agencije)