Vijesti 27.08.2016.

Đorđe Krčmar: Živio sam od djedovog primanja hrane, pola hljeba i pola čorbe

ČITANJE: 1 minuta

Trbuhom za kruhom krenuo je iz Semberije u Krajinu. I to autostopom. 21-godišnji Đorđe Krčmar nije ni slutio šta ga čeka na tom putu. Stao mu je Nenad iz Banjaluke koji je u vožnji čuo jednu od najtežih životnih priča.

“Deda mi je umro prije tri mjeseca i sam sam ostao bez ičega. Živio sam od njegovog primanja hrane, pola hljeba i pola čorbe”, rekao je Đorđe Krčmar.

I to je Nenadu bilo dovoljno. Ugostio je Đorđa u svom domu i odlučio da mu pomogne da pronađe posao. Pred kameru nije htio ali je zato cijeli dan proveo u gradu tražeći, sa svojim prijateljima, radno mjesto za mladog Semberca, pekara po struci. Izgleda da će potraga uroditi plodom.

“Danas smo pokušali, nešto smo uspjeli naći. Ima dosta ponuda. Uglavnom do ponedjeljka ćemo nešto rješiti. Stvarno, ovo je baš tužno, što tako jedan momak iz Doma ne može naći posao, ostao je bez ikoga i išta, nema ništa. Dobro je što ima dobrih ljudi, pa smo ga uspjeli naći”, rekao je Stefan Svjetlanović.

Đorđe, ni sam ne može da vjeruje šta mu se desilo. Nenadu, i njegovim prijateljima, beskrajno je zahvalan.

“Zahvaljujem se ovim divnim momcima iz Šargovca koji su mi pomogli”, rekao je Đorđe.

Đorđe je bivši štićenik doma “Rada Vranješević”. Otac mu je poginuo u ratu a majka ga je napustila. Dok je živio sa djedom, nekako se i moglo, nakon njegove smrti, nikako. Međutim, čini se da bolji dani za ovog hrabrog mladića ipak dolaze.

(ATV)