Vijesti 23.11.2018.

DOVOLJNO MEHANIZACIJE I SOLI Zimska služba spremna za prve padavine

ČITANJE: 2 minute

Zimska služba spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu, uz dovoljno mehanizacije i soli za posipanje ulica, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić, koji je u krugu preduzeća „Čistoća“ prisustvovao smotri vozila i opreme za rad zimske službe.

Prema njegovim riječima, „Čistoća“, kao jedan od izvođača zimske službe, za ovu sezonu je i obnovila svoj vozni park, kako bi bila što efikasnija u raščišćavanju ulica.

Po podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, grad je podijeljen na 14 područja koji se čiste tokom zime, odnosno šest gradskih i osam seoskih. Ulice će raščišćavati šest preduzeća, koji su raspoređeni po pojedinim rejonima.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić potvrdio je da je nabavljeno više od 2.000 tona soli i 16.000 metara kubnih abrazivnog materijala, te da su svi izvođači spremni za rad na terenu.

Direktor „Čistoće“ Aleksandar Bajić rekao je da to preduzeće spremno dočekuje predstojeću zimsku sezonu.

Obnovili smo vozni park za pet novih mašina, koji će da čiste grad. Zimska služba je zvanično počela i već smo imali neke manje intervencije na terenu – kazao je Bajić i dodao da raspolažu sa 43 vozne jedinice, te da imaju dovoljne količne soli i abrazivnog materijala. On je pozvao sugrađane da ne parkiraju svoja vozila na nedozvoljena mjesta jer to otežava rad njihovim ekipama.
Rad zimske službe službeno je počeo 15. novembra ove godine i trajaće do 15. marta 2019. godine. Vodič kroz rad zimske službe pogledajte ovdje.

Novi kontejneri

Gradonačelnik Radojičić se osvrnuo i na nedavnu nabavku 230 kontjenera, od kojih je dosta išlo na zamjenu starih ili oštećenih.

-Potrebno je još nekoliko stotina na terenu, i ovaj posao ćemo nastaviti. Poseban problem predstavlja kabasti otpad koji se odlaže na nedozvoljena mjesta ili ona za standardno odvoženje, jer svaki takav otpad zahtijeva posebno angažovanje Čistoće i posebno plaćanje – rekao je Radojičić.