Vijesti 30.12.2015.

Dozvoljeno skretanje ulijevo kod Gradske uprave

ČITANJE: 1 minuta
banjaluka ulica

Završeni su radovi na postavljanju dodatne semaforske opreme na raskrsnici ulica Kralja Petra I Karađorđevića i Srpske, kod zgrade Gradske uprave. Sada je kompletna raskrsnica semaforizovana i omogućeno je skretanje ulijevo iz ulci Kralja Petra I Karađorđevića u Srpsku ulicu.

Kako se navodi iz Odsjeka za saobraćaj, analiza uslova i načina odvijanja saobraćaja je pokazala da Grad Banja Luka ima problem sa poprečnim vezama i da je jedina prava poprečna veza pravac Aleja svetog Save – Ulica Vuka Karadžića, koji je veoma opterećen, te je odlučeno da se dozvoli skretanje ulijevo u Srpsku ulicu iz glavne gradske saobraćajnice.

Preko glavne saobraćajnice nije obilježen dodatni pješački prelaz i nije vršena korekcija postojećeg rada semafora na pravcu duž Ulice Kralja Petra I Karađorđevića, u kojoj je formiran tzv. zeleni talas. Kako bi vozila koja skreću ulijevo u najmanjoj mogućoj mjeri ometala zeleni talas, postavljena je uslovna strelica za lijevo skretanje koja je funkciji dok pješaci prelaze preko glavnog pravca na postojećem pješačkom prelazu.

Izvođač radova je preduzeće  „Telefonija Vidaković“ iz Doboja, a vriejdnost radova je iznosila 14.125 KM.

(Banjaluka.rs.ba)